Jdi na obsah Jdi na menu
 


Glee

Glee je americký seriál, který bývá díky svým pěveckým číslům přirovnáván k High School Musical. Setkáváme se zde s 12 hlavními postavami.

Glee je pěvecký kroužek na střední škole McKinley. Jeho sláva je dávno pryč, ale chce ji vrátit učitel španělštiny Will Schuester, který se právě stal jeho vedoucím. Po Willovi touží výchovná poradkyně Emma Pillsburyová, ten má však již pět let doma náročnou a nemorální ženu Terri.

Na škole McKinley jsou právě v největším kurzu dvě party - roztleskávačky a fotbalisté. Jako trenérka roztleskávaček pracuje Sue Sylvesterová - je to také bývalá nemesis klubu Glee.

Hlavní hvězdou klubu Glee je velmi talentovaná Rachel Berryová, kterou často šikanují jak roztleskávašky, tak fotbalisté. Překvapením klubu je Finn Hudson - velká fotbalová hvězda školy - zadák, který je odhodlán riskovat své postavení mezi přáteli, aby se mohl do Glee přihlásit. Nakonec tam s ním chodí i Noah "Puck" Puckerman jeho přítel, který nejprve s jeho připojením ke klubu nesouhlasil. Kvůli Finnovi je zde také Quinn Fabrayová, jeho přítelkyně, která však do Glee dochází jen proto, aby na Finna dohlížela. Byla také hlavní roztleskávačka a vedla klub celibátu. Ze svých pozic ji však Sue Sylvesterová vyhodila, když prasklo, že je těhotná. Aby zachránila svůj vztah s Finnem, tvrdí, že dítě je jeho, ačkoliv spolu nikdy neměli sex. Pravým otcem je Puck, o čemž však Finn a většina ostatních nemají dlouho potuchy.

V klubu je také Mercedes Jonesová - módní ikona, která nelibě nese, aby zpívala party místo sól a Kurt Hummel, homosexuál s krásným sopránem, který je taktéž šikanován fotbalisty a v prvních epizodách bojuje o svou identitu. Paraplegik Artie Abrams hraje v Glee na elektrickou kytaru.