Jdi na obsah Jdi na menu
 


jak sem poznal vaši matku

V roce 2030 Ted Mosby vypráví své dceři a synovi, jak poznal jejich matku.

Příběh začal v roce 2005: Ted byl svobodný, sedmadvacetiletý architekt, který žil se svými dvěma nejlepšími kamarády z vysoké školy: s právníkem Marshallem Eriksenema s učitelkou v mateřské školce Lily Aldrinovou – ti dva se po 9 letech vztahu zasnoubili a Ted to vnímal jako příkaz, aby si také našel celoživotní lásku. S tím mu chtěl „pomoci“ další z jeho přátel, Barney Stinson, známý sukničkář.

Ted při svém hledání poznal televizní reportérku Robin Scherbatskou, do které se okamžitě zamiloval. Robin sice žádný vážný vztah nehledala, nabídla však Tedovi, že mohou být přátelé. Budoucí Ted okamžitě řekl dětem, že Robin není jejich matkou a v dalších dílech ji nazývá „teta Robin“. Později začal chodit s cukrářkou Victori, kterou poznal na svatbě – následně ale zjistil, že Robin němu nějaké city chová a žárlí, a když pak Victoria odjela na kulinářský institut do Německa a s Tedem zkoušela vztah na dálku, řekl Ted Robin, že se s Victorií rozešli, což v té době ještě nebyla pravda. Později Victoria volala Tedovi a Robin omylem tento telefon zvedla, zjistila, že jí Ted lhal a ten tak přišel o obě dívky.

Mezitím Lily začala pochybovat, jestli do svatby s Marshallem stihne udělat vše, co udělat chtěla. Chtěla odjet na kurz umění do San Francisca a rozešla se s Marshallem. Řada končí, když se Ted po první noci s Robin vrací domů a tam v dešti sedí Marshall s Lilyiným zásnubním prstenem.